Beweging creëren in iets dat vast zit

Executive coaching

overons-mobile-hero
diensten - executive coaching - zwartwit - perspectieven - breed uitgesneden 1

Wie ben ik?

Ik geniet van het in contact zijn en werken met mensen in organisaties. Het dynamische ‘spel’ tussen mensen, de verschillende belangen (mens en organisatie) en de uitdagende momenten die om een beslissing vragen, zijn een speelveld waar ik me erg bij thuis voel.

Als executive coach kijk ik zowel naar de mens als de organisatie. Waarbij mijn achtergrond als accountant goed van pas komt.

Mijn switch van accountant naar executive coach is een intensief, maar waardevol proces geweest. Ik ging mezelf vragen stellen, waar ik voorheen nooit over had nagedacht. Met het gevolg dat ik mezelf beter leerde kennen en beter wist waar ik behoefte aan had. En die behoefte bleek executive coaching te zijn.

Hoe werk ik?

My way

Ik doe de dingen op mijn manier. Dat is iets dat ik mijn hele leven al doe. Ik zoek naar passende mogelijkheden en neem geen genoegen met een ‘quick fix’. In mijn werk zie ik dit ook terug. Ik werk niet met een vooraf bedacht stappenplan. Ik werk met wat de klant op dat moment bezighoudt. Zodat mijn klant een oplossing krijgt die past bij zijn of haar manier. 

my way

Verbinding

Ik vind vaak oplossingen door verschillende dingen met elkaar in verbinding te brengen. Ik geloof namelijk dat alles met elkaar verbonden is. Dus het kan goed werken om een uitstapje naar een ander onderwerp te maken. Je creëert hiermee afstand van het vraagstuk, maar ook ruimte. Waardoor je beter kunt waarnemen en bedenken wat er nodig is. 

Als alles met elkaar verbonden is, dan heeft coaching of leiderschapsontwikkeling ook effect op de organisatie. Doordat iemand aan het veranderen is en ander gedrag laat zien, zal je als organisatie hiervan ook de vruchten plukken.

Beweging

Beweging

Beweging is voor mij de oplossing in vastzittende situaties. Stilstaan zorgt ervoor dat je blikveld niet verandert, waardoor verandering lastig is. Beweging biedt een nieuw blikveld en oplossingen. Ik gebruik beweging dan ook graag in mijn werk.

Zo is je lichaam een belangrijke informatiebron. Welke beweging laat je lichaam zien en waar zit je lichaam vast? En wat vertelt dit over jouw situatie? Ook gebruik ik mijn ervaring met Aikido (Japanse vechtkunst) om beweging te krijgen in conflicten. Welke beweging is er in een conflict mogelijk?

En voor nog meer beweging ga ik graag met mijn klanten aan de wandel. In de natuur, waar altijd beweging is, zetten we onze lichamen in beweging waardoor automatisch ook onze gedachten in beweging komen. Een win-win situatie dus.

Werkwijze

Na een kennismakingsgesprek spreken we een serie gesprekken af. Binnen deze gesprekken is alle ruimte voor onderwerpen die direct of indirect met je vraagstuk te maken hebben. Hierdoor kunnen we goed onderzoeken wat voor jou werkende oplossingen zijn.

Verder zijn mijn gesprekken vertrouwelijk en werk ik met een ethische code.

Opleiding

In 2018 heb ik mijn Mastertitel Executive Coaching (MSc) behaald bij Ashridge Executive Education / Hult International Business School in Engeland. Hiermee ben ik ook EMCC Senior Practitioner gecertificeerd. Het eerste jaar van deze studie heb ik gedaan aan de Vrije Universiteit in Amsterdam (Post graduate).

Mijn accountantstitel (AA) heb ik behaald aan HEAO Windesheim te Zwolle.

Verder onderhoud ik mijn vakkennis door het volgen van diverse trainingen, het lezen van vakstudie en periodieke supervisie.

diensten - coaching junior leidinggevenden - zwartwit - zet je volgende stap in leiderschap - breed uitgesneden copy 2
Scroll naar boven