Hoe sta jij erbij?

droogmolen, kun jij meebewegen? Verandering, waar sta jij?

Als je het idee hebt dat je niet op je plek zit, dan is het momenteel verleidelijk om een andere baan te zoeken. Overal is er immers veel vraag naar mensen. Maar wat zoek je dan precies? Wat maakt jou blij? En ga je in een andere baan niet tegen hetzelfde aanlopen?

Een optie kan ook zijn dat je gaat onderzoeken welke ingrediënten belangrijk voor je zijn om je goed te voelen op een plek. Want je goed voelen zorgt ervoor dat je meer gaat ‘leven’ op je plek. Je kunt alles wat je hebt dan gaan inzetten t.b.v. jezelf, je team en je opdracht.

Droogmolen!

Eigenlijk zou je het kunnen zien als een droogmolen die opengeklapt staat.
Waarbij de tegengestelde is: een droogmolen die ingeklapt en zelfs ingepakt staat.
Beide staan op dezelfde plek, maar de één doet waar die voor in het leven is geroepen en de ander staat te wachten tot die weer mag doen waar die goed in is. Namelijk de was drogen.

Een andere parallel met een droogmolen is het kunnen meebewegen met de situatie.
Een opengeklapte droogmolen met was beweegt mee met de wind. Een dichtgeklapte droogmolen beweegt niet.
Als leider is het prettig dat je kunt meebewegen met een situatie die zich voordoet. En niet dat je ingepakt stil blijft staan als het lastig wordt.

Waar sta jij?

Kun jij momenteel voldoende je vleugels spreiden en meebewegen?
Wat heb jij nodig om je vleugels meer te spreiden om te kunnen meebewegen?

Het mooie weer komt er weer aan, dus zet de droogmolen maar vast buiten, zodat deze binnenkort weer lekker kan doen waar deze goed in is.

Scroll naar boven