Gedragsverandering: iets nieuws leren of iets afleren?

Gedragsverandering: iets nieuws leren of iets afleren?

“Hoi Wendy,

Ik kan af en toe heel boos worden en dat wil ik eigenlijk niet. Ik wil graag leren om niet boos te worden, zodat mijn collega’s en ikzelf minder last van mijn boosheid hebben. Kun jij daar iets mee in coaching?”

Jazeker, dat kan ik.
De klant komt bij me met het idee dat ik een trukendoos geef met mogelijkheden in nieuw gedrag. Maar dat is niet hoe het verloopt. Waar we aan werken is: wat kun je afleren?

Waarom?
Het gewenste gedrag is namelijk al bij je aanwezig, maar wordt niet meer gebruikt. Het is bedekt geraakt onder een laag stof. Het huidige gedrag is aangeleerd in de loop der jaren. Doordat we onszelf dat ‘vertelden’ of doordat anderen ons dat ‘vertelden’. En na verloop van tijd kunnen mensen het huidige gedrag als niet meer passend ervaren.
Door tijdens de coaching gedragspatronen te onderzoeken, krijg je de mogelijkheid gedrag af te leren en komen er andere mogelijkheden onder het stof vandaan.
Het voordeel van deze manier van werken is dat het ‘nieuwe’ gedrag past bij jou, want het was al in je aanwezig.

Ben jij toe aan gedragsverandering en vraag je je af welke mogelijkheden jij allemaal in je hebt? Je bent van harte welkom.
Meer info: 06-22143775 of welkom@wendybent.nl
www.wendybent.nl

Scroll naar boven