Be happy with yourself!

be happy with uourself

Happy zijn met jezelf willen we allemaal wel, maar het is niet een staat waar je continu in kan zijn. Het komt en het gaat en het heeft vooral ook voordelen om eens een tijdje niet happy met jezelf te zijn. In dit blog gaan we eens kijken naar deze voordelen.

Je ervaart weerstand, de dingen die je doet gaan niet zonder slag op stoot, je ziet tegen dingen op, de mensen om je heen werken niet mee en je hoort jezelf (stilletjes in jezelf of hardop) roepen: ik ben er wel klaar mee!
Weet dat dit signalen voor je zijn die informatie bevatten. Stilstaan en onderzoeken wat in er in die momenten gebeurt helpt je om te ontcijferen wat de informatie is en hoe je daarmee aan de slag kunt. Vaak is dit lastig om zelf te ontdekken, omdat je je eigen patronen lastig kunt herkennen. Dit zijn dus momenten om anderen te raadplegen. Wat zien zij?

Stel dat je al een tijdje lekker in je vel zit en helemaal happy bent met jezelf. De dingen gaan hun gangetje en de tijd verstrijkt. Een heerlijke periode die ik iedereen gun. Maar ik gun iedereen ook momenten van niet-happy zijn. Dit zijn namelijk de momenten waaruit verdere ontwikkeling ontstaat. Je hebt dat vervelende gevoel nodig om de drive te voelen dat je ervan af wilt, dat zijn vaak ook de momenten dat mensen echt in beweging komen. Dus probeer dat vervelende gevoel eens te omarmen en te zien als iets positiefs. En ja, ik weet het, de gedachte alleen al kan weerstand opwekken. Maar hoe fijn is dat, daar zit ook weer informatie in.

Het vervelende gevoel dat ik hierboven beschreef komt vaak voor als mensen dingen doen die niet, of niet meer, voor ze kloppen. De informatie die ik daaruit haal is dat mensen niet op hun juiste plek staan. Wellicht zit je in een werksituatie die je jaren met plezier hebt ingevuld, maar die nu niet meer dat plezier oplevert. Het begint je energie te kosten en dat geeft je dat gevoel van niet happy zijn.
Het onderzoek dat dan nodig is: Wat is jouw plek?
En het helpt daarbij om te gaan voelen waar het goed voor jou voelt, wat voor jou de juiste plek is. De mensen waar ik veel mee werk, zijn gewend om hun hoofd te raadplegen om een antwoord op deze vraag te krijgen. Vaak zonder resultaat.
Als ik dan in coaching of in een veranderprogramma met ze werk, dan laat ik ze voelen wat goed voor ze voelt. En laat je niet afschrikken, dit voelen kan iedereen en laat vaak hele duidelijke en verrassende informatie zien.
En het mooiste resultaat vind ik altijd dat mensen teruggeven dat hun unhappy gevoel ineens verandert is. Er lijkt een last weg te vallen en door dit wegvallen gaat er ook ineens weer energie stromen. En je snapt het al, dat heb je nodig om je happy te voelen.

Lees je dit blog en triggert het iets bij je?
Bel me gewoon of stuur me een mail, dan gaan we samen aan de slag. En bij twijfel, bel of mail me ook, want anders nemen jouw bekende patronen de regie over en dat wil je niet. Je wilt je immers weer happy voelen, dus er is ander gedrag nodig dan je gewend bent van jezelf.

Je bent van harte welkom in mijn praktijk.
Meer info: 06-22143775 of welkom@wendybent.nl
www.wendybent.nl

Scroll naar boven